Roosendaal

Project Buurtsaam in Roosendaal wil de mensen weer met elkaar verbinden

Foto: Buurtsaam.

Laura Vermunt Laura Vermunt

Wethouder Inge Raaijmakers opende zaterdag het project Buurtsaam. Het initiatief komt van vijf betrokken buurtbewoners uit de Tolberg en heeft als doel bewoners met elkaar te verbinden. “We willen dat de mensen meer samen zijn”, zegt initiatiefneemster Chantal Kleintjens. De opening vond plaats op kinderboerderij Minnebeek, waar geheel toepasselijk, de burendag werd gevierd.

Het afgelopen anderhalf jaar was niet voor iedereen makkelijk. De eenzaamheid steeg en veel mensen waren erg op zichzelf aangewezen. Ook in de Minnebeek pikten zij deze signalen op. Het ons-kent-ons principe lijkt wat te zijn weggevaagd. “Vroeger, in de tijd van mijn ouders, wist je wat er met Pietje of Klaasje aan de hand was.”

De initiatiefnemers willen een netwerk opbouwen, zodat zij mensen met elkaar in contact kunnen laten komen. “Dat kan een klusje zijn, zoals een schilderij ophangen of een boodschap doen, maar bijvoorbeeld ook bijles.” Als er behoefte is aan een gesprek buitenshuis, dan is er een ruimte op kinderboerderij Minnebeek beschikbaar. Het idee werd volgens Kleintjens enthousiast ontvangen. “De reacties waren heel leuk.”

Het project zit nu in de beginfase, waarin zij in kaart brengen wat er speelt bij de mensen en waar behoefte aan is. De bedenkers willen het klein houden en richten zich op de A-bergen en een stukje van de Bergrand. Een website staat nog in de kinderschoenen en aan een besloten Facebookpagina wordt gewerkt.

Voor contact kan een mail worden gestuurd naar [email protected].