Bergen op Zoom

PUNT wil grotere terrassen, zodat cafés coronaruimte hebben

Terrassen op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Fractie PUNT in Bergen op Zoom wil horeca-bedrijven meer ruimte geven als ze weer open mogen. Letterlijk meer ruimte, want de partij wil grotere terrassen, zodat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. PUNT vraagt aan burgemeester en wethouders of ze daar aan mee willen werken.

Voorlopig mag de horeca nog niet open, vanwege de coronacrisis. Maar de Fractie PUNT wil dat de gemeente Bergen op Zoom nu al nadenkt over later, als de cafés en terrassen wel weer open mogen. De partij wil de horeca toestemming geven grotere terrassen te maken. “Zodat de anderhalve meter regel kan worden gerespecteerd en de ondernemers toch voldoende omzet kunnen genereren,” aldus Gertjan Huismans, raadslid van PUNT.

Geen evenementen, dus ruimte voor extra terrassen

“Bijvoorbeeld op de Grote Markt en aan de Boulevard is daar genoeg ruimte voor. Op de Grote Markt betekent dit dat de tweede terrassen mogen worden uitgebreid op het plein. De komende tijd vinden daar toch geen evenementen plaats dus die ruimte kan prima worden ingevuld door grotere terrassen,” legt Huismans uit. De gemeente Bergen op Zoom zou kunnen kijken waar in de gemeente dit allemaal kan. “Zo zijn er meer plaatsen waar uitbreiding van veilige terrasruimte mogelijk is of kan worden gecreëerd.”

Tijdelijke ontheffingen geven

PUNT stelt daarom schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom. De partij wil weten of de gemeente tijdelijke ontheffingen wil geven voor de grotere terrassen. En of de gemeente wil gaan overleggen met de horeca-ondernemers over de voorwaarden. PUNT wil graag dat Bergen op Zoom nu al gaat kijken op welke plekken grotere terrassen mogelijk zijn. Zodat het plan klaar is, wanneer de horeca-bedrijven weer open mogen.