Putte

Putse Fitzone zet fitnessapparaten buiten: “Snel geschakeld na groen licht”

Maarten Elst Maarten Elst

De sportscholen blijven voorlopig nog dicht. Dinsdagavond kondigde minister-president Mark Rutte aan dat er misschien voor de geplande datum van 1 september groen licht kan komen voor een ‘anderhalvemeter sportschool’. Buiten sporten is al wél toegestaan. Daarom haalde Luuk Hersbach van fitnesscenter Fitzone in Putte al zijn fitnessapparaten naar buiten.

“Een paar weken geleden zag het er naar uit dat we onze anderhalvemeter fitness niet mochten gaan gebruiken, wat een grote teleurstelling was,” aldus sportschooleigenaar Luuk Hersbach. “Een tweetal weken geleden hoorden we dat buiten wel een optie was. Dan ga je als ondernemer snel schakelen. Als buiten anderhalve meter mag, dan gaan we maar naar buiten.”

De sportschool is in deze coronatijden streng op de hygiëne. “Iedereen wordt verplicht om na een oefening zijn of haar apparaat even schoon te maken. Vervolgens kan je door naar de volgende oefening. Ons team controleert daar streng op kan ik je verzekeren”, vervolgt Hersbach.

Waterdicht plan

Hersbach leeft mee met collega’s die de deuren nog niet kunnen openen, omdat ze geen buitenruimte hebben. “We hadden als branche een waterdicht plan klaarliggen. Enorm jammer dat daar niets mee is gedaan. We hebben geluk dat het nu zo’n prachtig weer is en buiten kunnen sporten. Maar juist in tijden waarin we veel moeten bewegen, moeten we sportscholen de ruimte geven om open te gaan.”