Putte

Putse karateka’s volgen online karateles bij Ookami Dojo

Maarten Elst Maarten Elst

Hoewel contactsport ten tijde van het coronavirus uit den boze is, trainen de karateka’s van karateschool Ookami Dojo gewoon door. Vanuit huis welteverstaan. Via online sessies kunnen de karateka’s op conditie blijven en hun technieken verfijnen.

“Onze leden waren hard aan het trainen voor enkele grote wedstrijden in binnen- en buitenland,” vertelt sensei Jelle Strybosch. Maar dat is niet het enige waar ze mee inzaten. “Onze club is een hechte familie en we zien elkaar 4 tot 5 dagen in de week. Het wegvallen van dat contact – en niet weten voor hoelang dat zo zal zijn – zorgde voor heel wat bezorgdheid bij onze leden.” De club ging dus meteen aan de slag en zocht naar oplossingen. 

Die oplossing kwam er in de vorm van live online trainingen. “Enorm fijn,” merkt karateka Jayson van Goethem uit Putte. “Ik ben blij dat ik ondanks alles toch mijn hobby kan blijven doen. Bij ons soort karate kunnen we altijd verdergaan, we zijn nooit uitgeleerd. Vandaar dat het mooi is dat we gewoon kunnen blijven trainen. Fysiek contact is weliswaar niet mogelijk, maar met een stoel kunnen we de traphoogte bepalen en onze trapoefeningen verbeteren.”

Corona Lockdown Challenge

Wie zijn of haar karateniveau op peil wil houden, kan op de Facebookpagina van Ookami Dojo terecht voor enkele challenges. In de zogeheten Corona Lockdown Challenge dagen de lesgevers hun leerlingen uit om vier sportieve, technische of creatieve opdrachten tot een goed einde te brengen.