Putte

Putte 775 jaar: ‘We gaan er een groot feest van maken’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

In Putte is woensdagochtend de aftrap gegeven van een feestelijk jaar waarin het 775 jarig bestaan van het dorp wordt gevierd. Zowel de gemeente Woensdrecht als de Belgische gemeenten Stabroek en Kapellen stellen geld beschikbaar voor de festiviteiten.

Speciaal voor het jubileum heeft het comité 775 jaar Putte een vlag laten maken. “Hierin zijn kleuren en symbolen van de verschillende gemeentewapens verwerkt en de twee leeuwen staan voor België en Nederland. We hopen natuurlijk dat deze vlag bij veel inwoners, zowel Nederlandse als Belgische, aan de gevel komt te hangen. Verder zijn we druk bezig met het opstellen van een activiteitenkalender”, zegt Frank Roeken van het dorpsplatform en het jubileumcomité.

Fotomoment

De aftrap van het jubileumjaar ging gepaard met een fotomoment op de grens van de drie gemeenten en twee landen. Namens gemeente Stabroek was burgemeester Rik Frans van de partij. Hij noemt de mijlpaal een mooie kapstok om het gemeenschapsleven te bevorderen en om er iets mooist van te maken met het hele grensoverschrijdende dorp.

We gaan er een mooi groot feest van maken

Dirk van Mechelen, burgemeester van de gemeente Kapellen refereerde naar 25 jaar geleden. “Toen waren we hier om 750 jaar te vieren. Het was een fantastisch jaar, en dat gaan we er nu ook weer van maken. De drie gemeentebesturen gaat dit natuurlijk met alle kracht ondersteunen. Zowel financieel als logistiek. We gaan er een mooi groot feest van maken”, zegt hij.

Puttenaren

Er is ruimte voor nieuwe activiteiten en voor het aanpassen van bestaande activiteiten. “Het idee is dat wanneer stichtingen en verenigingen activiteiten organiseren, zij ook kijken of er een koppeling naar 775 jaar Putte gemaakt kan worden. De activiteiten mogen heel divers en voor jong en oud zijn, waar Puttenaren aan beide zijden van de grens van kunnen genieten”, zegt burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht.

Festiviteiten voor jong en oud tot in de late uurtjes

De jubileumvlag is voor 15 euro te koop in lokale winkels en via het mailadres [email protected]. Het comité hoopt op 2 juli een groot grensoverschrijdend feest te kunnen organiseren in Putte. “Het moet een feest worden dat begint met een brunch en vervolgens festiviteiten voor jong en oud tot in de late uurtjes”, besluit Frank Roeken.