Putte

Putte decor voor twintigste Lichtstoet

Foto: Stichting Lichtstoet Woensdrecht

Redactie Redactie

Stichting Lichtstoet Woensdrecht (SLW) organiseert voor de twintigste keer de Lichtstoet. Elk jaar wordt in een ander deel van de gemeente Woensdrecht de Lichtstoet georganiseerd. Deze keer is er gekozen voor Putte.

Door het grote succes van de afgelopen jaren is de Lichtstoet ook uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Woensdrecht. Jaarlijks bezoeken achtduizend tot vijftienduizend mensen het evenement. Ook dit jaar wordt een grote opkomst verwacht, want niet alleen in gemeente Woensdrecht is er interesse in deelname aan de Lichtstoet. Er komen ook bouwclubs uit Fijnaart, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Standaardbuiten.

Internationaal

Niet alleen in Nederland is er belangstelling, ook over de grens zijn er geïnteresseerden. Bouwclubs uit Ekeren, Antwerpen, Deurne, Dendermonde, Wuustwezel en Mortsel hebben al geïnformeerd en willen graag deelnemen.

De verlichte carnavalswagens trekken op zaterdag 13 april door de straten van Putte. De optocht begint om 21.30 uur. Deelnemers kunnen zich opgeven via slw.woensdrecht.nl.