Bergen op Zoom

PvdA/GroenLinks wil bushalte voor nieuwbouwwijk Markiezaten

Han Verbeem Han Verbeem

De fractiecombinatie PvdA/GroenLinks in de Bergse gemeenteraad wil dat er een bushalte komt in wijk De Markiezaten. Op dit moment rijdt de bus door de wijk, richting de Bergse Plaat, maar stopt er niet – aldus PvdA-burgerlid Cas Respen. In de nieuwbouwwijk wonen momenteel zo’n 1480 Bergenaren en het aantal woningen neemt nog toe.

Respen verbaast zich erover dat De Markiezaten nog geen toegang heeft tot het openbaar vervoer, terwijl dit een belangrijke voorziening is voor de inwoners. Inmiddels heeft de PvdA/GroenLinks-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het Bergse college; zo willen de sociaaldemocraten de reden weten voor de afwezigheid van een bushalte, ondanks de aanwezigheid van de dagelijkse busdienst.

Actie ondernemen

Daarnaast vraagt PvdA/GroenLinks het college welke stappen deze heeft ondernomen om de bereikbaarheid van de Markiezaten met het openbaar vervoer te verbeteren, “Is het college bereid om onmiddellijk actie te ondernemen om een bushalte in de Markiezaten te realiseren”, aldus de indieners. Ze willen binnen 30 dagen schriftelijk antwoord op de gestelde vragen.