Roosendaal

Quikrun voor Stichting Paul gaat door: ‘We gaan voor een feestje’

Sven de Laet Sven de Laet

Waar veel hardloopwedstrijden in de regio worden afgelast door de coronamaatregelen, staan voor de Quikrun in Roosendaal alle lichten op groen. Aanstaande zondag zullen deelnemers op Sportpark Vierhoeven ‘gewoon’ hun rondje kunnen lopen tijdens het evenement, dat tegelijkertijd geld ophaalt voor Stichting Paul. “We hebben weer een vol programma.”

En aan die uitspraak van organisator Jan Jongeneelen is geen woord gelogen. “Om tien uur starten we met de recreatieloop van vijf kilometer. Daarna volgt de wedstrijdloop van tien kilometer. Dat is trouwens ook de eerste race van het Mervo Sport Loopcircuit, die wél doorgaat.”

Want het is redelijk uniek dat de Quikrun dit weekend gelopen wordt. “We hebben natuurlijk wel de nodige aanpassingen moeten doen”, legt Jongeneelen uit. “Bij de start en finish houden we publiek op afstand en proberen we de anderhalve meter zoveel mogelijk aan te houden. Maar het parcours is vijf kilometer lang, dus bezoekers kunnen een mooi plekje uitzoeken om veilig te kijken.”

Daarnaast worden deelnemers aan de wedstrijdloop opgeroepen om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven. “Dan voorkomen we drukte bij het inschrijven op de dag zelf.” Die strategie werkt heel aardig. “We zitten nu al over het aantal voorinschrijvingen van vorig jaar. En er druppelen iedere dag meer aanmeldingen binnen. Inmiddels staat de teller al op 125.”

Overigens is het niet alleen om sportieve redenen goed nieuws voor de organisatie. “Deze loop is ooit gestart ter ondersteuning van Stichting Paul.” Die organisatie zorgt dat ieder kind de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten. “Aan het eind van de dag, hopen we weer een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Vorig jaar was het 1750 euro. Het zou top zijn als we dat kunnen evenaren.”