Putte

Raad valt over bomenkap Koppelstraat Putte: ‘Herbeplaningsplicht bij bouw woningen’

Aan de Koppelstraat in Putte moet een bosperceel gedeeltelijk wijken voor de bouw van twee woningen.

Han Verbeem Han Verbeem

Kritiek vanuit de Woensdrechtse raad, over de voorgenomen kap bij de bossen aan de Koppelstraat in Putte. Daar moeten bomen wijken voor de bouw van twee nieuwe woningen. “Voor de kap is een vergunning nodig”, reageert wethouder Rainier Schuurbiers. Maar hij stelt de raad gerust: “Er is wél een herbeplantingsplicht.”

De fracties van onder meer D66 en PvdA hebben moeite met het aantasten van dit bosperceel, dat grenst aan het Natuurnet Brabant. Ook omwonenden die bij de Opinieraad inspreken, willen geen aantasting van de natuur. De provincie heeft al een eerder plan voor vier woningen afgekeurd, en daarom zijn de bouwplannen versoberd. “Van vier naar twee woningen, dat vinden we een goede stap”, zegt Tara van Honschoten (PvdA).

Besluitenraad

Marleen Michielsen-Goyvaert (CDA) denkt dat het kleinschalige nieuwbouwplan juist een verbetering wordt voor de buurt. Toch klinkt bij haar enige twijfel – ze wil het plan daarom als bespreekpunt in de besluitenraad van 22 februari aan de orde stellen. Daar kan ook D66 en PvdA zich in vinden.