Putte

Glazenwasser steekt winkeliers in Putte een hart onder de riem

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het is in januari nog niet te laat voor de kerstgedachte. Dat bewijst ramenwasser Dennis van der Hoeven uit Putte. Hij maakt kosteloos de ramen schoon van winkeliers die wegens de coronalockdown weinig omzet hebben. Een mooi gebaar, dat in het dorp wordt gewaardeerd.

Zoals de meeste klanten en winkeliers hoopt ook Van der Hoeven dat de winkels snel weer op de normale manier open mogen. “Als ze na de lockdown open mogen, dan moet dat wel met schonen ramen”, zegt Van der Hoeven. Zijn schoonmaakbedrijf loopt naar eigen zeggen best goed. “Ik sprak meerdere klanten die dicht zijn. Wat ze nu omzetten is barslecht. En dan moet ik tegen betaling de ramen wassen?”

Winkeliers zijn vol lof over de actie van de ramenwasser. “Iedereen kan een extra steuntje in de rug gebruiken. We mogen de handel niet meer buiten zetten dus staat alles in de etalage. Schone ramen zijn dan wel heel belangrijk”, zegt Mariska Beerendonk van Mariska’s bloementheater. Marjo Plasmans staat klanten te woord in de deuropening van BB Jeans. “We bieden click en collect aan en zetten foto’s en filmpjes op Facebook in de hoop dat mensen wat kopen”, zegt ze. “Hartstikke mooie actie! Ik hoop dat hij er veel klanten aan over zal houden.”

Van der Hoeven zegt zelf nog wel plek te hebben voor een paar klanten extra. Maar daar is het hem in de eerste plaats niet om te doen. “Het is een klein gebaar. Maar we laten zien dat we aan de mede-ondernemers denken.”