Bergen op Zoom

Ravage op basisschool De Noordster: ‘Meer dan tienduizend euro schade’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het was even schrikken voor directrice Nancy Spaapen van basisschool De Noordster toen ze op haar vakantieadres werd gebeld. Vandalen zijn zaterdag 14 augustus de school binnengekomen en hebben flink wat schade aangericht. Onder andere het koffiezetapparaat en wc-potten moesten het ontgelden.

Bouwvakkers waren in de zomervakantie aan het renoveren in de school toen ze op maandagochtend tot de ontdekking kwamen dat er mensen in de school waren geweest. Er was namelijk een hoop vernield en ook lagen er grote koffievlekken op de vloeren. “Toen is onze conciërge gebeld, is de politie gekomen en ben ik op mijn vakantieadres gebeld. We de schade opgenomen en de verzekering en de politie bijgepraat”, zegt Spaapen.

Er zijn koffiemokken door een boekenkast gegooid

Naast het koffiezetapparaat en de wc-potten zijn er nog meer spullen die hersteld moeten worden. “Er zijn koffiemokken door een boekenkast gegooid, de wifi-apparaatjes zijn van het plafond getrokken, overal liggen vlekken op de grond van koffie en overal is schade”, vertelt Spaapen. Naar verwachting kost het meer dan 10.000 euro om de vernielingen te herstellen.

In welke hoek er gezocht moet worden naar de daders is een raadsel. Spaapen gaat er niet vanuit dat het persoonlijk op De Noordster gericht is, maar dat ze gewoon pech hebben gehad. “We hebben goed contact met onze ouders en oud-ouders en onze leerlingen en oud-leerlingen dus in die hoek zoek ik het absoluut niet”, zegt Spaapen.

We krijgen heel veel hartverwarmende reacties

Spaapen heeft ook al veel berichten van mensen uit de buurt gekregen die willen helpen bij het opruimen, maar ook oud-leerlingen en oud-stagiaires hebben al hulp aangeboden. “We krijgen heel veel hartverwarmende reacties en veel mensen hebben het echt wel met ons te doen. Ik vind het lief iedereen zo attent is”, vertelt Spaapen kort nadat ze een bos bloemen van een andere bassischool heeft ontvangen.

Samen met collega’s is Spaapen nu druk aan het opruimen, zodat de leerlingen er volgende week maandag niks meer van merken. “Er is een schoonmaakbedrijf aan het werk met zes mensen die alle ruimtes aan het poetsen zijn, dus tegen de tijd dat het maandag is, is de school weer gewoon opgeruimd en netjes”, zegt Spaapen.