Roosendaal

RBC-stadion verandert van naam: Stadion de Luiten wordt ATIK Stadion

Introductie Associate Degrees Academie in het RBC-stadion

Maarten Elst Maarten Elst

Opnieuw is de naam van het RBC-stadion, gelegen aan Borchwerf 4 in Roosendaal, van naam veranderd. Op 1 juli werd de naam gewijzigd van het Herstaco Stadion naar Stadion de Luiten. Een drietal maanden later hebben de eigenaren van het stadion een nieuwe naamgever gevonden: ATIK Stadion. ATIK Uitzendbureau heeft een contract getekend voor zes jaar dat inmiddels is ingegaan op 1 oktober 2021.

Plotsklaps wijzigden zeven van de acht eigenaren eind juni de naam van het stadion van het Herstaco Stadion naar Stadion de Luiten. Zonder medeweten van hoofdsponsor en mede-eigenaar Paul Hermsen om, doopte het zevental eigenaren de naam om. Hermsen liet zijn sponsoruitingen weghalen en zette zijn aandelen te koop.

Maatschappelijke missie

Een maand later speelde RBC haar eerste duel in Stadion de Luiten tegen FC Dordrecht. Voorafgaand aan dit duel onthulde de club 24 portretten van RBC-iconen. Na een oefenwedstrijd, een bekerduel en een competitieduel tegen stadsgenoot RKVV Roosendaal speelt RBC aanstaande zondag tegen VOAB uit Goirle voor het eerst in het ATIK Stadion.

Lees ook: RBC onthult 24 clubiconen in Stadion de Luiten: ‘Dit maakt me wel trots’

Volgens de eigenaren van het stadion gaat de verbintenis veel verder dan alleen de naamgeving van het stadion. Dat bevestigt ook ATIK-directeur Ilyas Etik die aangeeft dat het door deze verbintenis haar maatschappelijke en sociale missie kan volbrengen. “Vanuit maatschappelijke betrokkenheid streeft ATIK Uitzendbureau naar tevreden en vitale werknemers en werkgevers die allen een gezonde positie hebben in de maatschappij. Sport, onderwijs en een maatschappelijke bijdrage zijn daarin drie sleutelwoorden. Dankzij de verbintenis met het stadion, wil ATIK Uitzendbureau in de regio een bijdrage leveren aan deze factoren.”

Stadsoevers

ATIK Uitzendbureau is geen onbekende sponsor voor het stadion. Etik is met zijn bedrijf al een van de aandeelhouders van het stadion. Rick Mijnsbergen, algemeen directeur en eveneens aandeelhouder van het stadion, is enthousiast over de samenwerking en de nieuwe naam van het stadion. “ATIK Uitzendbureau is de ideale partner met het oog op de gezamenlijke ambitie en maatschappelijke doelstellingen. Samen met ATIK Uitzendbureau zetten we stappen naar een verdere ontwikkeling van het stadion en de regio.”

Het stadion grenst aan het gebied Stadsoevers, een regio binnen Roosendaal die volop in ontwikkeling is. Maar ook rond het stadion waar de voormalige profclub RBC voetbalt is in ontwikkeling. Eerder is eerder de thuisbasis geworden voor onderwijs (CIOS ZuidWest en Fontys Sporthogeschool), sport (SSNB, RBC, Boxing Company, Penders Voetbalacademie, TIC), cultuur (Pim Aarden Music) en (binnenkort) voor horeca met De Smalle Pijp en Brasserie de Catacombe.