Roosendaal

Recordaantal kerstbomen ingeleverd tijdens inzameling Roosendaal: ‘Grootste succes ooit’

Laura Vermunt Laura Vermunt

De kerstbomeninzameling in Roosendaal brak dit jaar een record. Nog nooit leverden de inwoners van de gemeente zo veel kerstbomen in. Het was volgens de gemeente, ondanks de aangepaste vorm, het grootste succes ooit.

In totaal is er op 8 januari 18.419 kilo aan kerstbomen opgehaald. Dat is bijna 2600 kilo meer dan vorig jaar. Door de coronamaatregelen verliep de inzameling, net als vorig jaar op een andere manier. De naaldbomen konden op veertien verschillende locaties in de gemeente Roosendaal worden ingeleverd. Om mee te doen aan de winactie, konden deelnemers een foto of selfie met hun kerstboom insturen. Daarnaast viel er ook een prijs te winnen met een kerstbomenquiz.

Wethouder Klaar Koenraad is zeer te spreken over de actie, waarbij de bomen gerecycled worden. “Ik ben blij dat de kerstbomeninzameling ook dit jaar weer een groot succes is. En dat ondanks de coronamaatregelen en de alternatieve vorm van de winactie. Al deze bomen kunnen we op milieuvriendelijke wijze verwerken tot compost. Zo dragen ze weer bij aan een gezond bodemleven.”

In totaal waren er dertig prijzen. De hoofdprijs van de winactie was een iPad. Daarnaast werden er veertien Sony portable speakers en bioscoopbonnen per wijk of dorp verloot. De winnaar van de quiz ging er met een Chromebook vandoor. De prijzen worden volgende week, op een coronaveilige manier, aan de deur afgegeven. Gezien de huidige maatregelen, kan ook dit jaar een feestelijke overhandiging niet doorgaan.