Bergen op Zoom

Reizende tentoonstelling moet interesse voor biodiversiteit aanwakkeren

Maarten Elst Maarten Elst

Natuurpodium, Stadlander en gemeente Bergen op Zoom zijn continu op zoek naar manieren om kinderen te interesseren voor de natuur. Vrijdagochtend konden kinderen van basisschool de Aanloop in Bergen op Zoom kennismaken met biodiversiteit. Met een quiz over bijen, een kennismaking met het bijenhotel en het planten van bloemenzaadjes leren de kinderen bij over al het mooie wat de natuur te bieden heeft.

Patrick van der Velden en René Lazeroms waren even geen wethouder, maar quizmaster. In tien vragen testten de twee de bijenkennis van de leerlingen van basisschool de Aanloop in Bergen op Zoom. “Normaal gesproken gebruiken we daar Natuurpodium in Bergen op Zoom voor”, vertelt wethouder Van der Velden. “Dat kan nu helaas niet. Dus we gaan nu in West-Brabant naar verschillende basisscholen toe om ze te onderwijzen in de bijencultuur.”

Vliegende beestjes

“Heel belangrijk”, zo omschrijft Loes Deelstra van Natuurpodium. “Je merkt dat de kinderen niet gewend zijn om in de natuur te zijn. Het is belangrijk om ze een stukje bewust te maken van hoe belangrijk die vliegende beestjes zijn die we elke dag zien. Dat moet zo vroeg mogelijk naar mijn idee gebeuren.”