Bergen op Zoom

Rent a Boa: luisteren naar wat inwoners belangrijk vinden

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) ‘inhuren’ om overlast in de wijk aan te pakken. Het kan in Bergen op Zoom op donderdag 24 oktober tijdens de tweede pilotdag van Rent a Boa.

Wanneer inwoners last hebben van zwerfafval, hondenpoep of foutparkeren, dan gaan de boa’s hier mee aan de slag. Ze doen dit op basis van een prioriteitenlijst waarbij ze zelf bepalen welk probleem als eerste aangepakt wordt. Op de pilotdagen wordt er niet met deze lijst gewerkt, maar bepaalt de inwoner wat prioriteit heeft. De boa’s werken op deze dagen samen met de politie.

Overlast melden

De boa’s gaan op donderdag 24 oktober naar het zuidelijke deel van Bergen op Zoom. Ze bezoeken de wijken Fort-Zeekant, Centrum, Warande, Bergse Plaat, Havenkwartier, Gageldonk, Borgvliet en Heimolen. Inwoners die in deze wijken overlast ervaren, kunnen een boa inhuren. Dit kan door een melding te doen via de BuitenBeter app of via het contactformulier ‘Melding voor handhaving’ op de website van de gemeente.

De teams gaan op 24 oktober van 14.30 tot 21.30 uur op pad. De gemeente geeft via Facebook updates over wat de boa’s doen en wat zij aantreffen.