Bergen op Zoom

REVO Taxi verkeert in ‘moeilijke situatie’

Herbert Kats Herbert Kats

REVO Taxi zit in zwaar weer. Het Bergse bedrijf erkent dat de moeilijke situatie ‘geen geheim meer is’, maar gaat niet in op de vraag of het op omvallen staat. In Steenbergen stopt de samenwerking op het gebied van leerlingenvervoer echter op 1 januari, bevestigt die gemeente. 

REVO is daar op dit moment de enige die leerlingen vervoert. “Zij hebben ons in september laten weten dat ze zouden gaan stoppen”, zegt gemeentewoordvoerder Joyce Willegers. “Ze gaven te kennen dat ze niet het hele schooljaar het leerlingenvervoer konden verzorgen.” 

Ook heel spannend voor ouders

Steenbergen heeft vervolgens zo’n honderd ouders geïnformeerd die van de diensten van het Bergse taxibedrijf gebruikmaken. In sommige gevallen kan het gaan om meerdere kinderen van een gezin. “Het is ook heel spannend voor ouders”, weet Willegers. 

De gemeente wil op korte termijn helderheid over de vraag wie de klus overneemt. “Dat heeft voor ons de hoogste prioriteit”, zegt de woordvoerder. Een zoektocht naar een alternatief loopt. “We willen snel laten weten dat er een nieuwe vervoerder is.” De gemeente hoopt eind van deze maand een naam te hebben. 

Ook De Kornalijn in Bergen op Zoom maakt gebruik van de diensten van REVO. “Wij hebben ook gehoord dat ze stoppen”, zegt directeur Lisette Heijmans. Het gespecialiseerde onderwijs (mensen met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen) wordt echter minder getroffen als REVO zou wegvallen. “Wij zijn niet afhankelijk van één vervoerder.”

Familiebedrijf

REVO zelf wil niet nader op de zaak ingaan. “Het is heftig. We zitten er nog midden in”, zegt een woordvoerder. Zij wil slechts kwijt dat niet alleen de hoge brandstofkosten het bedrijf parten spelen.   

REVO Taxi ontstond ruim 70 jaar geleden als een familiebedrijf. Het groeide in de jaren uit tot een professioneel middel/groot taxibedrijf met brede ervaring. Bij de vervoerder zijn zeventig mensen in dienst. Het beschikt over evenzoveel wagens, die voor een breed scala aan diensten worden ingezet, onder meer leerlingenvervoer en ziekenvervoer. 

De klanten komen uit de hele regio; zowel particulieren als zakenmensen maken gebruik van de wagens van REVO. Door een eigen centrale kan het bedrijf snel en adequaat inspelen op vervoerswensen. 

Lees ook: Leerlingenvervoer kan beter: ‘Kinderen komen overprikkeld aan’