Bergen op Zoom

Roosendaal als vierde gemeente aangesloten bij Samen in de regio

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Als vierde gemeente in de regio is donderdagmiddag Roosendaal partner geworden van netwerkorganisatie Samen in de regio. Nadat wethouder René van Ginderen zijn handtekening zette, vertelde hij dat dit één van de manieren is waarop Bergen op Zoom en Roosendaal nader tot elkaar kunnen komen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom presenteerde Samen in de regio de nieuwe huisstijl en de resultaten van het afgelopen jaar. “Net als 2020 was ook 2021 voor iedereen een gek jaar. Maar ondanks dat het een heel gek en moeilijk jaar was, hebben we toch weer veel mooie dingen kunnen doen”, zegt Anita Karremans van Samen in de regio. “Juist tijdens die crisis is gebleken dat netwerken in de regio heel hard nodig is.” De organisatie blikt terug op ruim 250 matches tussen organisaties. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen die matches met gesloten beurs een waarde van anderhalf miljoen euro.

Elf jaar

Maar het grote nieuws deze middag is toch wel de nieuwe samenwerking met de gemeente Roosendaal. Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht gingen Roosendaal voor. “Samen in de regio bestaat elf jaar. Een mooi getal om daar nog een gemeente aan toe te voegen”, grapt wethouder René van Ginderen. “Het is een uitgelezen kans om de samenwerking tussen overheden, bedrijven en organisaties in de gemeenten meer invulling te geven.”

Arbeidsmarkt

De twee kersverse partners verwachten elkaar aan te kunnen vullen op veel gebieden. “Denk aan maatschappelijke thema’s als de jongeren die we willen behouden”, zegt Karremans. Van Ginderen ziet ook kansen op het gebied van de arbeidsmarkt. Daar is momenteel veel vraag, maar een beperkt aanbod.

Dat de gemeente zich aansluit bij een bloeiende en actieve organisatie blijkt wel uit de evenementen die het komende halfjaar op de planning staan. Na de presentatie in Bergen op Zoom ging een dialoogtafel van start over inclusief werkgeverschap. En ook in maart, april en mei staan congressen, werkbezoeken en dialogen op de agenda.