Roosendaal

Roosendaal doneert 78.000 euro aan Rode Kruis voor hulp na aardbeving Marokko

Aardbeving in Marokko (foto: ANP/Imago Stock & People GmbH)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal doneert 78.000 euro aan het Rode Kruis voor hulp na de aardbeving in Marokko. Dat is één euro per inwoner. Veel van de inwoners hebben directe banden met Marokko. De gemeente Roosendaal wil daarom helpen het leed van de slachtoffers te verlichten. Bij de aardbeving op 8 september kwamen bijna 3.000 mensen om het leven.

Het verzoek voor de donatie kwam van de Roosendaalse gemeenteraad. “Roosendaal leeft mee met de getroffenen, hun families en vrienden die slachtoffer zijn van de recente verwoestende aardbeving in het Marokkaanse Atlasgebergte,” laat de gemeente Roosendaal weten. “Mede op verzoek van de gemeenteraad heeft Roosendaal besloten om een bedrag van €78.000 te doneren aan het Rode Kruis.”

We staan zij aan zij met de getroffenen en willen bijdragen aan het verlichten van hun leed

De zware aardbeving van 8 september heeft een deel van Marokko volledig in puin gelegd. Er waren meer dan 5.000 gewonden en er kwamen bijna 3.000 mensen om het leven. “Veel Roosendalers hebben directe banden met dit getroffen gebied en voelen het verdriet en de zorgen die daar heersen,” aldus de gemeente. Burgemeester Han van Midden bevestigt dat: “We staan zij aan zij met de getroffenen en willen bijdragen aan het verlichten van hun leed.”

Lees ook: Hulpgeld Marokko verdeelt Bergse raad: ‘Waarom dan niet voor Libië?’ Lees ook: Gemeente Etten-Leur doneert ruim 44 duizend euro voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië