Roosendaal

Roosendaal een weekend lang in de ban van Festival Op de grens

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Festival Op de grens komt terug naar Roosendaal. Het nazomerfestival is in 2019 voor het eerst gehouden en moest een jaarlijks evenement worden. Corona zat vorig jaar in de weg, maar in september moet het lukken de tweede editie van Festival Op de grens te houden. De kaartverkoop is vrijdag 16 juli begonnen.

De organisatie noemt het “een theaterfestival zoals West-Brabant nog niet kent”. Op 10, 11 en 12 september vult het de binnenstad van Roosendaal met eten, drinken, muziek, dans en theater. En natuurlijk op meerdere locaties in de stad. “Het festivalpubliek kan zich bewegen van theater De Kring tot en met ‘wijk in aanbouw’ Stadsoevers en hoeft zich nergens te vervelen,” zo belooft de organisatie.

Hoofdprogramma en vele extra’s

In De Kring kun je de première zien van de voorstelling ‘No Bodies’ van Compagnie 21. En in een café op de Markt vind je ‘Zomaargasten’, een theatrale talkshow. Werkplaats van Wanten en MBO DANS tonen hun kunsten. En in het Zwaaigat brengt Drie Maal Plankenkoorts de voorstelling ‘stil te vallen aan de oevers van de stad’. Als afsluiter op zondagavond eren muzikanten hun muzikale helden: Frank Lammers, Björn van der Doelen, Anneke van Giersbergen en Alissa May brengen dan ‘Helden van het Zuiden’.

Dit is maar een greep uit het uitgebreide programma. En ook rond het hoofdprogramma heen heeft Festival Op de grens van alles te bieden. Zo is er straattheater, is er her en der muziek en zijn er nagesprekken. Je kunt de complete agenda en de entreeprijzen bekijken op de website van Festival Op de grens. De kaartverkoop is gestart op vrijdag 16 juli.