Roosendaal

Roosendaal en Bergen op Zoom vernieuwen en verslimmen samen

Wethouders Lok en De Lange bezoeken bedrijven in de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom

Kitty Joachems Kitty Joachems

Samen werken aan een aantrekkelijk economisch West-Brabant west. Dat is het doel van de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom. De twee wethouders van economie zetten de eerste stappen. Cees Lok uit Roosendaal en Jeroen de Lange uit Bergen op Zoom gingen samen een dag op stap. Ze bezochten verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de twee gemeenten.

Zo gingen ze naar Green Chemistry Campus, Agrofood Biobased Delta, Active Ants en de Associate Degrees Academy. Dit zijn bedrijven en organisaties die werken in de regionale topsectoren Agrofood, biobased en logistiek. En ook op landelijk niveau weten ze zich in positieve zin te onderscheiden van de rest. Beide wethouders laten weten dat ze hier bijzonder trots op zijn.

Elkaar aanvullen

In deze sectoren is het van groot belang om te blijven vernieuwen, te verbinden en te verslimmen. Daarbij is het volgens Lok en De Lange belangrijk dat de gemeenten elkaar aanvullen. “We laten Roosendaalse bedrijven (meer) kennismaken met Bergse initiatieven. En andersom natuurlijk ook”, vertellen de wethouders. “Op die manier leren we van elkaar en worden we samen sterk.”

Lees ook: Roosendaal en Bergen op Zoom verstevigen de samenwerking

Jongeren

Het gevolg is dat unieke initiatieven, goed onderwijs en sterke ondernemers bij elkaar komen. En vooral onderwijs speelt hierin een grote rol. Want het is erg belangrijk dat jongeren zowel tijdens als na hun studie in deze regio willen blijven wonen en werken.

Verbinding

De samenwerking tussen Roosendaal en Bergen op Zoom moet er dan ook voor zorgen dat het in West-Brabant west prettig wonen, werken en leven is. Er zijn natuurlijk al initiatieven die daaraan bijdragen. Zo helpt Start To Grow startende ondernemers in deze regio op weg. En binnenkort is ook de F58 klaar, het fietspad die Roosendaal en Bergen op Zoom met elkaar verbindt. Beide wethouders zijn van plan steeds vaker de verbinding op te zoeken. Ze verwachten dat het de positie van West-Brabant west flink zal verstevigen.

Video

Bekijk hier de video die gemaakt werd tijdens het bezoek van wethouder Lok en wethouder De Lange.