Roosendaal

Roosendaal geeft Cultuurhuis Bovendonk krediet voor verbouwing

In het pand aan de Bovendonk zat vroeger een dependance van het Da Vinci College © Archief ZuidWest TV

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal geeft Cultuurhuis Bovendonk krediet om te kunnen beginnen met verbouwen. Het geld wordt gebruikt om het gebouw beter geschikt te maken voor de culturele instellingen die er gebruik van maken. Ook wordt het pand duurzamer gemaakt. Er is een stichting opgericht die het gebouw gaat exploiteren, de stichting Cultuurhuis Bovendonk.

Cultuurhuis Bovendonk wordt de verzamelplek van sociaal-culturele en culturele instellingen. Ze komen te zitten in het vroegere schoolgebouw aan de Bovendonk 111 in Roosendaal. Vorig jaar zijn de eerste instellingen al verhuisd, zoals het Beeldcollectief, ERSA, de Heemkundekring, Kids en Coach, Stichting Leergeld en het Taalhuis.

De stichting Cultuurhuis Bovendonk zal subsidie krijgen om het gebouw te kunnen huren en uitbaten. De gemeente Roosendaal verwacht het voorstel voor de subsidie na het zomerreces te bespreken met de gemeenteraad. Maar om het werk door te kunnen laten gaan, heeft de gemeente alvast een krediet gegeven. Dit krediet wordt gedekt uit de 250.000 euro die al gereserveerd was voor de huisvesting van cultuur. “De gemeente en de stichting werken momenteel samen om zo snel mogelijk de aanpassingen aan het gebouw te realiseren,” aldus de gemeente.

Lees ook: Bovendonk 111 wordt Cultuurhuis van Roosendaal