Roosendaal

Roosendaal krijgt eigen bier om ‘oude normaal’ te vieren, opbrengst naar horeca

© Pixabay

Sven de Laet Sven de Laet

Roosendaal is binnenkort een speciaalbier rijker. Op verzoek van de gemeente is een bier gebrouwen, dat later deze zomer in zoveel mogelijk cafés en restaurants te verkrijgen moet zijn. Dat alles om de horeca een hart onder de riem te steken na het loodzware anderhalf jaar.

Het was de burgemeester zelf die met het plan voor het ‘einde COVID-bier’ op de proppen kwam, vertelt Ferry Jongenelen, voorzitter van het Roosendaals Biergilde én onderdeel van de lokale brouwerij Laveloos. “Hij had al langer het plan om een stichting op te richten met als doel de Roosendaalse biercultuur te vergroten. En daaraan zat meteen de vraag om een nieuw bier te brouwen gekoppeld.”

Een eer, volgens Jongenelen. “En niet meer dan dat. Het bier is samen met een aantal andere lokale brouwerijen tot stand gekomen, maar wij zijn er niet vanuit die rol bij betrokken. De volledige opbrengst komt bij de horeca terecht.”

Alles is inmiddels gebrouwen, dus wij zijn er in ieder geval klaar voor.

De naam en het type bier, blijven nog even geheim. “Het aanvankelijke plan was om eind augustus het eerste bier te schenken. Dat is door de aanscherpingen van de coronamaatregelen nu niet helemaal gepast. Het zal dus waarschijnlijk een maandje later worden. Alles is inmiddels gebrouwen, dus wij zijn er in ieder geval klaar voor!”