Roosendaal

Roosendaal moet de komende jaren veiliger én leefbaarder worden

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Donderdagochtend is in Roosendaal het ambitiedocument Nationaal Programma Roosendaal (NPR) ondertekend. Met de ondertekening beloven 17 verschillende partijen zich in te zetten om de leefbaarheid én veiligheid in een aantal wijken van de stad te verbeteren.

Burgemeester Han van Midden is blij met de overeenkomst die getekend is. “Roosendaal moet in de aankomende tien tot twintig jaar op een aantal fundamentele terreinen verbeterd worden”.

Er wordt flink in Roosendaal geïnvesteerd. Voor de burgemeester staan de inwoners op de eerste plaats. “Ik vind het erg belangrijk dat de inwoners zich veilig voelen in hun eigen huis en wijk.”

Bas van ‘t Wout is ook betrokken bij het NPR. De oud-minister van Economische Zaken was kwartiermaker. Hij heeft er voor gezorgd dat alle partijen samen zijn gekomen. “Ik vond het erg eervol dat ik hiervoor gevraagd werd. Zelf woon ik in Hoeven. Dat is dichtbij. Dus ik ken Roosendaal goed.” Van ‘t Wout merkte dat alle partijen ontzettend betrokken zijn bij ‘hun’ stad. “Dit geeft mij heel vertrouwen richting de toekomst voor Roosendaal.”

Doel

Het doel van het ambitiedocument is dat de stad Roosendaal een stuk veiliger en leefbaarder gaat worden. “Het idee komt voort uit de vuurwerkrellen die in Roosendaal plaatsvonden”, legt de burgemeester uit. De missie van het project luidt als volgt: ‘Leven en wonen in een mooie en veilige stad waar iedereen zich thuis voelt: met een zeker bestaan, in veilige buurten en met vertrouwen in de toekomst.’

We gaan én moeten dit met elkaar doen

“We gaan én moeten dit met elkaar doen”, benadrukt Van Midden. Hij is er niet trots op dat zijn stad in het programma zit. “Dat zou een beetje gek zijn”. Wel is de burgemeester trots dat ze nu als stad gezien worden en dat ze dit met elkaar gaan doen. Binnen twintig jaar hoopt hij op verbetering. “Als ik nu in de wijken loop zie ik een stad die er écht toe doet. Je kunt hier prettig en ruim wonen en dat ook voor een goede prijs. Echter moeten we wel met een paar interventies aan de slag om de leefbaarheid te verbeteren.”

Burgemeester Han van Midden heet iedereen welkom tijdens de bijeenkomst.