Roosendaal

Roosendaal schaft gratis parkeren op koopzondag af

Raymon Mens Raymon Mens

Parkeren in de Roosendaalse binnenstad is op koopzondagen weer betaald. Bezoekers van het stadscentrum betalen voortaan € 2,- voor de gehele dag parkeren in een van de parkeergarages.

De gemeente Roosendaal startte in 2013 met een proef en maakte parkeren in de binnenstad op koopzondagen gratis, maar uit metingen blijkt dat dit het stadscentrum geen extra bezoekers opleverde. Daarnaast is iedere zondag sinds kort koopzondag en koste het openen van de garages bakken met geld.

In plaats van gratis parkeren wordt een gereduceerd tarief gerekend. Het normale parkeertatief is onveranderd € 1,80 per uur in de garages en € 2,10 per uur op de straten. Andere wijzigingen in het parkeerbeileid zijn positief, zo wordt in de garages voortaan per halfuur in plaats van per uur afgerekend. Het tarief is € 0,90 per 30 minuten in alle parkeergarages. Het maximumtarief voor een dag is ongewijzigd € 9,-. Toch kunnen Roosendalers een nieuwe bezoekersregeling gebruiken. Deze maakt het via een smartphone-app mogelijk om visite gratis te laten parkeren. Per adres kan er één bezoekersregeling worden aangevraagd bij de gemeente.

In Bergen op Zoom kan op koopzondagen nog steeds gratis geparkeerd worden in de garages tussen 11.00 en 18.00 uur.