Roosendaal

Roosendaal start het project Zon op Bedrijfsdaken

Paul Joachems Paul Joachems

In het project Zon op Bedrijfsdaken helpt de gemeente Roosendaal bedrijven met het aanvragen van de zogenaamde Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)-subsidie. Zo worden zonnepanelen op bedrijfsdaken nóg aantrekkelijker als energiebron. Ondernemers die in aanmerking komen voor de subsidie zetten met de aanvraag de eerste stap op weg naar een lagere energierekening.

Door: Kitty Joachems

De gemeente wordt hierin bijgestaan door ECONNETIC, een onafhankelijk energie-adviesbureau. Vanaf 24 november is de subsidie beschikbaar. Bedrijven worden geadviseerd om snel actie te ondernemen voordat de subsidiepot weer leeg is. ECONNETIC helpt hen bij het aanvragen van de subsidie en geeft advies over de meest aantrekkelijke optie.

Duurzaamheid

Wethouder Klaar Koenraad zegt: ”De gemeente Roosendaal heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat blijkt onder andere uit de doelstelling om in 2021 14% hernieuwbare energie op te wekken. In 2050 moet Roosendaal zelfs helemaal energieneutraal zijn. Dit project, Zon op Bedrijfsdaken, waar de subsidies dus binnenkort beschikbaar voor zijn, moet daaraan bijdragen. Om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen laten profiteren helpen we Roosendaalse ondernemers met de aanvraag, onder begeleiding van adviesbureau ECONNETIC.”

Gratis advies

Als de subsidie wordt toegekend verzekert een ondernemer zich van 16 jaar lang financiële steun. Een eerste inventarisatie van de mogelijkheden kost de ondernemer niks. Na het in kaart brengen van het bedrijfspand komt ECONNETIC met een advies die verder gaat dan advies over de subsidie. Ook financieringsmogelijkheden, het verhuren van daken voor installaties of verzekeringen kunnen in het advies worden opgenomen.

Meer informatie is te vinden op de website www.roosendaal.zonopbedrijfsdaken.nl