Roosendaal

Roosendaal Studentenstad moet investeren in stagemogelijkheden voor studenten

Roosendaal on Stage in 2018

Roosendaal-on-Stage in 2018

Kitty Joachems Kitty Joachems

Eind maart gaf de Jongerenraad een ongevraagd advies aan de raad en het college van de gemeente Roosendaal over stageplekken in Roosendaal. Daarna bleef het stil. Dat viel ook Naima el Azzouzi, raadslid voor GroenLinks en Björn Rommens, burgerraadslid voor de PvdA op. Zij vragen nu aan het college wat zij vindt van het advies.

In het ongevraagd advies liet de Jongerenraad weten dat het voor jongeren lastig is om een stageplek te vinden. En dat is slechts gedeeltelijk te wijten aan de coronamaatregelen. Daarom spreken El Azzouzi en Rommens in hun brief de hoop uit dat het college in het antwoord vooruit durft te kijken.

De Jongerenraad komt in hun advies ook met mogelijke oplossingen. Ze suggereren een Roosendaalse stagebank en een stagemarkt naar het voorbeeld van ‘Roosendaal on Stage’. El Azzouzi en Rommens willen van het college weten of er al gesproken is met de Jongerenraad. En ze vragen of er met ambtenaren gesproken is over uitvoerbare punten. “Investeren in het kader van ‘Roosendaal Studentenstad’ en behoud van talenten en ondernemende studenten in onze gemeente is nu en ook in de toekomst zeker van belang”, stellen zij.

Lees ook: Jongerenraad Roosendaal: help jongeren aan een stageplek