Roosendaal

Roosendaal voor de eerste keer doorkomplaats van de Roparun

Roparun team Doelbewust

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Roosendaal bereidt zich voor op de nachtelijke doorkomst van deelnemers van de Roparun. De estafettelopers komen in de nacht van 5 op 6 juni dwars door het centrum van Roosendaal. Het is voor de stad de eerste keer dat dit gebeurt.

Stichting Doelbewust, horeca, VVV/Citymarketing en de gemeente zijn van plan er een groot feest van te maken. Tijdens het passeren van de deelnemers is het de bedoeling dat familie, vrienden en fans ze aanmoedigen. De eerste lopers worden rond elf uur ‘s avonds in de stad verwacht. Er wordt momenteel hard gewerkt om de doorkomst vorm te geven. Ook is er tijdens het gehele weekend het HapStap Festival.

Bijzondere band

Burgemeester Han van Midden is de hele nacht aanwezig bij de doorkomst op de Markt. Hij heeft een bijzondere band met de Roparun, in het verleden was hij meerdere keren teamleider van het gemeentelijke Ropatunteam uit Rotterdam.

Twee teams

Er doen dit jaar twee teams uit Roosendaal mee aan de Roparun. Het gaat om team 146 Thorrunners Roosendaal en team 233 Doelbewust. In totaal doen er dit jaar 224 teams mee. De volledige Roparun vindt plaats binnen Nederland.

Lees ook: Culinair festival HapStap Roosendaal is meer dan ‘blokje kaas met bitterbal’