Roosendaal

Roosendaals einde COVID-biertje is er en hij heet… De Ont-Moeting

Sven de Laet Sven de Laet

Eindelijk is daar het Roosendaals post-coronabiertje. En hij heet: De Ont-Moeting. Met een tocht langs de dorpen van de gemeente, werd de triple weizen van het Roosendaals Biercollectief zaterdag officieel gepresenteerd. “En nu allemaal ervan genieten.”

Eerst maar eens even over die naam. “We hebben er behoorlijk wat afgeschoten”, vertelt Thomas Schipper, een van de brouwers. “Roosendaals Weerzien, Gemeentepils, Op het goede spoor…”

Toch viel de keuze uiteindelijk op De Ont-Moeting. “Dat kun je natuurlijk dubbel interpreteren. We gaan langzaam naar het moment dat we de maatregelen loslaten en we eindelijk niks meer moeten. En daarom is dit het ideale moment dat mensen elkaar op het terras weer gaan ontmoeten.”

Want dat is nou precies het idee achter het bier. “Het is vanaf het eerste moment – toen de burgemeester met het plan bij ons aanklopte – het idee geweest om de horeca een hart onder de riem te steken. Alle opbrengsten vloeien straks rechtstreeks naar de cafés en restaurants die het schenken.”

Wanneer het project geslaagd is? “Eigenlijk nu al. De hele voorraad is al besteld door de horeca. En we hebben toch behoorlijk wat gebrouwen.” Nu alleen nog zorgen dat de frisse triple weizen straks vaak wordt besteld. “Maar daar hebben we iets op bedacht. Tijdens het brainstormen kwam al snel de Tullepetaon op het etiket. Maar we wilden nou juist ook alle dorpen erbij betrekken.”

Daarom zijn er nu zes verschillende etiketten en dito viltjes. “We hopen natuurlijk dat mensen die straks allemaal gaan verzamelen. Als je iets bestelt, weet je niet wat je krijgt. Met een beetje pech, zit je dus de hele middag op het terras”, lacht Schipper.