Roosendaal

Roosendaals kunstwerk De Vrouw gestolen, gemeente doet aangifte

Wethouder Arwen van Gestel (VLP) bij de lege sokkel | Foto: Gemeente Roosendaal.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het kunstwerk ‘De Vrouw’ in de Doctor Brabersstraat is gestolen. Een medewerker van Openbare Werken ontdekte vrijdagochtend dat het beeld verdwenen is.

De Vrouw is een bronzen beeld, dat in 1977 gemaakt is door kunstenaar Marga Calier. De kunstenares maakte het beeld naar aanleiding van het jaar van de vrouw in 1975. Het beeld staat sinds 2010 in de Roosendaalse winkelstraat. In 2015 is het beeld al eens hardhandig omgeduwd, en nu is het dus gestolen.

Wethouder Arwen van Gestel: “Ik ben enorm teleurgesteld dat mensen niet van onze spullen af kunnen blijven. We zetten alles op alles om het terug te krijgen, maar zijn daarbij ook afhankelijk van het onderzoek van de politie. Kunst in de openbare ruimte is voor iedereen en dat maakt het voor ons van onschatbare waarde. Daar blijf je vanaf.”

Het kunstwerk De Vrouw | Foto: gemeente Roosendaal.

De Doctor Brabersstraat gaat een complete metamorfose krijgen. Het winkelgebied in en rond de straat wordt voor twee miljoen euro opgeknapt. Het beeld zou na de metamorfose een nieuwe, passende plaats in de straat krijgen.

De gemeente vraagt aan iedereen die iets gezien heeft om zich te melden bij de politie. Er wordt aangifte van diefstal gedaan.

Lees ook: Het Bergse standbeeld Beer is gestolen: ‘Jammer en verbazend’