Roosendaal

Roosendaals scooterverbod wordt uitgebreid naar Nieuwe Markt

De camera's registeren de kentekens van de scooters en bromfietsers © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Gemeente Roosendaal breidt het scooterverbod uit. Na eerst de Raadhuisstraat scootervrij te hebben gemaakt, gaat nu de Nieuwe Markt op de schop. Dat heeft Rachida Bouali, woordvoerster van de gemeente Roosendaal, bevestigd.

Het is de bedoeling dat vanaf eind februari camera’s worden opgehangen op de Nieuwe Markt. De gemeente houdt wel een slag om de arm, want door de strenge winter in die periode is dat nog niet geheel zeker. “Dan zou het begin maart kunnen worden, maar het doel is om eind februari de camera’s te plaatsen.”

Wens

Het zat er al langere tijd aan te komen. De gemeente had als doel de hele ring rondom het centrum scootervrij te maken. De tweede stap is daarmee nu gezet. “Het blijkt in de Raadhuisstraat effectief te werken. Nu is het tijd om de Nieuwe Markt ook aan te pakken. Het zal wennen zijn, maar we denken dat ook hier de overlast zal verminderen.”

Geen bekeuring bij eerste overtreding

Wanneer een scooterrijder of bromfietser, buiten de toegestane tijd tussen 06:00 en 11:00 uur, gepakt wordt voor het rijden op de verboden plekken, zal diegene niet meteen beboet worden. De eerste keer wordt er een waarschuwing gegeven. Bij een tweede overtreding zal er wel een boete worden uitgedeeld.

Lees ook: Gemeente Roosendaal gaat scooters weren uit de binnenstad