Roosendaal

Roosendaalse Clemens is landelijke mbo-ambassadeur: ‘Iedereen is kansrijk’

Foto: © MBO Raad

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Social work-student Clemens van den Broek uit Roosendaal is uitgeroepen tot landelijke ambassadeur van het mbo. Eerder vertegenwoordigde hij al trots de studenten van Curio, als ambassadeur van de onderwijsinstelling. Maandagavond ontving hij zijn prijs.

Met zijn nieuwe titel wil Clemens een stempel drukken op het mbo, vertelde hij tijdens een door Jan Versteegh gepresenteerde galashow. “Kijk naar mij, en waar ik vandaan kom. Iedereen is kansrijk en heeft talenten.”

Jeugdcriminaliteit

Dat bewijst Clemens zelf maar al te goed. De Roosendaler heeft namelijk een verleden in de jeugdcriminaliteit, vertelde hij eerder aan ZuidWest Update. “Ik merkte destijds in mijn leefomgeving dat veel jongens en meisjes dachten dat ze toch niks konden bereiken, omdat ze het putje van de maatschappij zijn. Ik wil het tegenovergestelde bewijzen!”

Ontwikkelen

De student weet van aanpakken. Naast de titel van landelijke ambassadeur van het mbo, die werd uitgereikt door onderwijsminister Robbert Dijkgraaf, won hij ook een challenge waarin 39 mbo-studenten werden uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.

“Ontwikkelen op het mbo doen we samen,” aldus de kersverse ambassadeur. “Voor jezelf en voor de maatschappij, ongeacht waar je vandaan komt. Je kunt worden wat je wilt.”

Lees ook: Clemens van den Broek (18): ‘Je kunt worden wat je wil!’