Roosendaal

Roosendaalse dorpen vragen om kroonringen

Foto: ZuidWest Update

Paul Joachems Paul Joachems

Je had er misschien nog nooit van gehoord: kroonringen. Het zijn die ringen rondom bijvoorbeeld een lantaarnpaal waar je de zak vol met plastic afval aanhangt zodat Saver deze kan ophalen. In de Roosendaalse dorpen is behoefte aan extra ringen ter uitbreiding van het huidig aantal en om kapotte ringen te vervangen.

Door: Kitty Joachems

In de dorpen wordt dankbaar gebruik gemaakt van de ringen. Mensen hangen hun plastic afval op tijd klaar zodat Saver deze gemakkelijk en snel kan meenemen. De ringen voorkomen dat zakken openscheuren of wegwaaien zodat de kroonringen ook nog eens bijdragen aan een schone leefomgeving, dat zegt Eric de Regt van de VLP.

Hij en Alex Raggers stellen vragen aan de wethouder. Deze had eerder toegezegd om ringen die in de stad Roosendaal niet worden gebruikt te verplaatsen naar de dorpen. “Dat is volgens ons tot op heden niet gebeurd”, aldus De Regt. De dorpen hebben behoefte aan meer ringen omdat de hoeveelheid plastic afval alsmaar toeneemt. Bovendien zijn inmiddels een aantal kroonringen stuk gegaan. Op dit moment is er alleen al in Wouw behoefte aan 50 extra kroonringen en ook vanuit de andere dorpen wordt om meer ringen gevraagd.