Roosendaal

Roosendaalse kermis bijna klaar voor de start: ‘Iedereen kijkt ernaar uit’

Sven de Laet Sven de Laet

In Roosendaal wordt momenteel hard gewerkt om alle attracties klaar te maken voordat vrijdagavond de kermis van start gaat. Met zes pleinen en ruim zestig attracties lijkt er weinig veranderd ten opzichte van eerdere edities. Toch gaat het dit jaar net even anders dan anders. “Maar we maken er een feestje voor iedereen van.”

Kermismanager Corné Kriesels heeft het er de afgelopen dagen maar druk mee. “Ik krijg nogal wat telefoontjes. Van exploitanten, bewoners, noem het maar op… Dat gaat vaak tot ‘s avonds laat door. Maar ik vind het belangrijk dat de lijntjes met iedereen kort blijven. Zo voorkom je frustraties.”

En dat is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. “Het was natuurlijk wel spannend of de kermis überhaupt door kon gaan. We hebben ons wel continu volop voorbereid, maar tot half augustus was er eigenlijk niks zeker.” Uiteindelijk kwam er groen licht, al zijn er uiteraard nog de nodige regels. “We hebben nu zes omheinde pleinen. Op de aanlooproutes staan – in tegenstelling tot andere jaren – nu ook geen kramen.”

Zo zijn er nog meer extra voorzorgsmaatregelen. “Bij die pleinen hangen tellers, die bijhouden hoeveel mensen er binnen de hekken zijn. Gaan we over het limiet, dan komt dat op de LED-borden te staan. Verder staan er overal desinfectiezuilen.”

Je merkt dat we er allemaal naar snakken om iets te ondernemen.

Maar mag dat de pret niet drukken. “Iedereen kijkt hier weer naar uit. Om te beginnen de inwoners van Roosendaal zelf. Je merkt dat we er allemaal naar snakken om iets te ondernemen.” En ook voor de exploitanten zelf is het een grote opluchting dat de Roosendaalse kermis doorgaat. “Zij hebben zo lang stil gelegen. Dan is dit heel prettig.”

Toch was er de afgelopen weken nog wel wat te doen om de locatie van één van de zes pleinen: de Markt. Horecaeigenaren waren teleurgesteld, omdat hun terrassen moeten wijken voor de attracties. “We hebben meerdere keren overleg gehad”, vertelt Kriesels. “Uiteindelijk is daar uitgekomen dat er terrassen mogen worden opgesteld in de Sint Jan. Zo wordt het hopelijk een feestje voor iedereen.”