Roosendaal

Roosendaalse raad nodigt inwoners uit te spreken op ‘zeepkist’

Foto: Flickr

Laura Vermunt Laura Vermunt

De gemeenteraad van Roosendaal nodigt inwoners uit om op de ‘zeepkist’ te stappen. De raad wil weten hoe burgers, verenigingen en organisaties denken over zaken als wonen, leven en werken in de gemeente. Om de verwachtingen alvast bij te stellen, laat de gemeente weten dat er geen échte zeepkist aanwezig is.

Eenmaal op de figuurlijke kist, heeft de spreker vijf minuten de tijd om iets te vertellen. Dit kan gaan over een buurtinitiatief, een activiteit van een vereniging, maar er is ook de ruimte voor suggesties en misstanden. Met het initiatief wil de gemeente de toegankelijkheid vergroten.

De vijf minuten kunnen niet gebruikt worden voor een onderwerp dat al op de agenda staat. Daarvoor is namelijk het inspreekrecht. Ook is er geen mogelijkheid tot het stellen van vragen, maar kunnen raadsleden achteraf nog contact op nemen.

Het initiatief komt van de werkgroep bestuurlijke ontwikkeling van de raad. Wie de zeepkist op wil, moet zich wel even aanmelden. Dat kan via [email protected] of 0165 579 277. De gemeente gaat dan op zoek naar een geschikte datum.