Roosendaal

Roosendaler aangehouden op verdenking van drugshandel

Maarten Elst Maarten Elst

Een 20-jarige jongeman uit Roosendaal is zaterdagavond aangehouden op verdenking van drugshandel. Nadat een getuige de bestuurder mogelijk drugs zag verhandelen, zette surveillerende politieagenten de achtervolging in. De 20-jarige Roosendaler ontving een stopteken en is doorgereden tot parkeerplaats Spuitendonk waar de controle plaatsvond. In de kleding van de jongeman vonden de agenten zeventien envelopjes met cocaïne. Hierop is de jongeman aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Nadat hij een verklaring heeft afgelegd, moet de 20-jarige zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Een getuige zag zaterdagavond, even na 17 uur, de 20-jarige jongeman uit Roosendaal mogelijk drugs verhandelen. Hij gaf het door aan surveillerende politieagenten die direct een onderzoek instelden. Ze zetten de achtervolging in en gaven een stopteken aan de Roosendaler.

Geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij

De 20-jarige automobilist volgde keurig de regels en voldeed aan het stopteken. Op parkeerplaats Spuitendonk op de A58, tussen Roosendaal en afslag Wouw, is de Roosendaler tot stilstand gebracht. Een politieagent is naar de auto gelopen en heeft de (auto)papieren opgevraagd van de jonge bestuurder. De Roosendaler verklaart geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich te hebben. Hierop besluit de agent een identiteitsfouillering toe te passen om de identiteit van de jongeman te achterhalen.

Bij het fouilleren vindt de agent zeventien envelopjes met een nog onbekende inhoud in de kleding van de jongeman. Dit blijkt later cocaïne te zijn. De Roosendaler wordt hierop aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Kort daarop wordt de jongeman overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij een verklaring aflegt. Bij de insluiting in de politiecel blijkt de 20-jarige Roosendaler ook nog zestien gripzakjes met henneptoppen op zak te hebben.

De verklaring van de verdachte wordt besproken met een officier van justitie. De officier bepaalt of er vervolging gaat plaatsvinden. Vermoedelijk mag de man uit Roosendaal zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden, aldus de politie.