Roosendaal

Roosendaler wordt miljonair met XL-lot van de Staatsloterij

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Roosendaal is er donderdag iemand op slag miljonair geworden. De Roosendaler won 1 miljoen euro belastingvrij met de Staatsloterij XL-trekking. Het winnende lotnummer was EW 76494. En dat was in handen van een abonnee, een vaste klant dus van de Staatsloterij.

Ineens staan er dan een hele reeks nullen achter het bedrag op je bankrekening: je bent miljonair geworden. Een Roosendaler heeft donderdag 1 miljoen euro belastingvrij gewonnen in de Staatsloterij. Hij of zij is anoniem, dus het zou natuurlijk kunnen dat ie al miljonair was. Maar de kans is heel wat groter dat hij of zij op slag rijk geworden is. “De winnaar ontvangt indien gewenst advies en begeleiding bij het nieuwverworven rijkdom,” laat de Nederlandse Loterij weten.

Het miljoen is gevallen op een XL-lot. Dat is een extraatje bovenop een gewoon staatslot. Spelers betalen dan 2,50 euro per heel lot bij om mee te spelen met de XL-trekking. Uit alle verkochte lotnummers worden XL-prijzen getrokken. En als je hebt betaald voor die XL-optie win je 1 miljoen euro.

Ook in Uden is er iemand miljonair geworden. Daar viel de gewone hoofdprijs van 1 miljoen euro op een abonnee-lot. De Jackpot van de Staatsloterij is donderdag niet gevallen. Die gaat daarom omhoog en is bij de volgende trekking 8,1 miljoen euro. De kans dat deze prijs op 10 juli ook echt valt, is één op zes.