Bergen op Zoom

Rooseveltlaan in Bergen op Zoom is vier dagen eerder dan gepland weer open

De Rooseveltlaan is inmiddels weer open voor het verkeer | Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Voor de aanbreng van nieuw asfalt, is de Rooseveltlaan van 22 juli tot 29 november afgesloten geweest. Afgelopen maand kon men daarom niet via die weg de snelweg op. Inmiddels kan het verkeer er weer overheen: vier dagen eerder dan gepland.

“Een paar jaar geleden is er al een noodreparatie gedaan, maar door de vorst waren er weer gaten in het wegdek gekomen”, vertelt gemeentewoordvoerder Nausikaä van den Merkenhof. Er werden daarom extra dagen ingepland voor de werkzaamheden, om rekening te houden met extreme weersomstandigheden.

Daar hadden de bouwvakkers van Dura Vermeer dit jaar geen last van. “De werkzaamheden liepen voorspoedig”, aldus de gemeentewoordvoerder. Daardoor is de Rooseveltlaan, vier dagen eerder dan gepland, weer toegankelijk voor weggebruikers.

Geen rotonde?

Overigens vragen een aantal Bergenaren zich af waarom er op de Rooseveltlaan geen rotonde is aangelegd. Ook daar heeft de gemeente een helder antwoord op. “De kruising ligt te dicht bij de A4. Met een rotonde heb je weinig invloed op de doorstroom van het verkeer, waardoor er al filevorming kan ontstaan op de oprit naar de snelweg. Met een stoplicht kan je dat reguleren.”

Lees ook: Lange tijd wegwerkzaamheden aan Rooseveltlaan en omgeving