Roosendaal

Roselaar-medewerkster zoekt doorrijdende bestuurder van wit busje met aanhangwagen na aanrijding

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De Etten-Leurse Mirjam de Moor is op zoek naar een bestuurder van een wit busje met aanhangwagen. Deze reed haar afgelopen dinsdag aan op de Antwerpseweg in Roosendaal, toen ze onderweg was naar haar werk in de Roselaar. Gevolg: een klapband en flink wat blikschade. “Ik kan wel huilen.”

De bestuurder van het busje, die doorreed na het ongeval, heeft zich nog altijd niet gemeld. “Doorrijden na een aanrijding is gewoon een misdrijf.”

Total loss

De Moor kwam vanuit Etten-Leur en reed via de stoplichten de Antwerpseweg op. “De bestuurder reed links en ik moest invoegen.” Ze wilde de bestuurder inhalen, die richting de rotonde achter het Vrouwenhof reed. Op een gegeven moment draaide de bestuurder onverwachts naar rechts, waardoor ze de aanhangwagen op de neus van haar auto zag afkomen. “Waarom is mij een raadsel, want die rijbaan loopt dood.” Om de schade te beperken, gooide ze direct het stuur om. Hierdoor werd ze de stoeprand opgeduwd, met een klapband als gevolg.

Tekst gaat verder onder Facebookpost

“Het voelde alsof mijn auto total loss was. Ik heb wel duizend keer getoeterd.” In alle chaos probeerde ze het kenteken of signalementen van de bestuurder te onthouden, maar tevergeefs. “De bestuurder was inmiddels al bij de rotonde, dus ik kon niks meer zien.” Omdat andere automobilisten doorreden, omdat ze vast dachten dat De Moor autopech had, heeft ze geen getuigen. “Enorm balen, want daardoor heb ik geen poot om op te staan.” Ze vraagt zich af of de bestuurder van het busje de aanrijding heeft opgemerkt. “Door de aanhangwagen hoorde de bestuurder misschien alleen wat gerammel.”

Hele erge shock

De Moor is inmiddels bijgekomen van de schrik, “maar op dat moment was het een hele erge shock.” Ze heeft de politie gebeld om aangifte te doen en is naar het Vrouwenhof, het tankstation, de bouwmarkt en twee banken gereden om beelden op te vragen. Helaas konden zij niks voor haar betekenen. Ook de bestuurder heeft zich nog niet gemeld. “Ik heb alles gedaan wat ik kan doen. Tevergeefs.”

De klapband is weer vervangen, maar de auto heeft nog flink wat blikschade. “Ik kan wel huilen. Mijn auto zit vol scheuren en krassen. Het wordt een duur grapje.” De Moor is bang dat de bestuurder ermee weg komt.