Roosendaal

Ruim 35 straatmuzikanten uit Nederland en België strijden om Gouden Roos

Straatmuzikanten Concours de Gouden Roos (foto: de Gouden Roos)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Gouden Roos, het straatmuzikanten-concours van Roosendaal, is dit jaar groter dan ooit. Er zijn al meer dan 35 aanmeldingen uit Nederland en België. Ook de Nederlands Kampioen Straatmuzikanten van 2019 is er bij: De Kilo Knallers. De deelnemers strijden op zondagmiddag 13 augustus om de Roosendaalse titel. Hun optredens zijn te zien op een tiental plekken op de Markt en Nieuwe Markt in Roosendaal.

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat De Gouden Roos weer gehouden wordt. De klanken van meer dan 35 straatmuzikanten zullen klinken over de Markt en Nieuwe Markt in Roosendaal. “Er zijn akoestische optredens van solo, duo’s, trio’s en een meervoud daarvan,” laat de organisatie weten. Elke act treedt drie keer op, op verschillende plekken. Het publiek kan dus een schema volgen om zo veel mogelijk van de favorieten te zien.

Drie acts gaan door naar de finale

Het is een concours, een wedstrijd dus. En dat betekent dat er uiteraard ook een jury is om de straatmuzikanten te beoordelen. “Er lopen vier onafhankelijke juryleden rond die iedere act met een puntenschema beoordeeld op muzikaliteit, zang, presentatie en interactie publiek,” aldus De Gouden Roos.

De jury kiest drie acts die op mogen treden tijdens de finale. Die is ‘s middags om 16.00 uur op de Markt in Roosendaal. Daarna kiezen de juryleden de winnaar van De Gouden Roos Trofee 2023. Het straatmuzikanten-concours wordt afgesloten met een optreden van de band Shenennygens. De Gouden Roos begint zondag 13 augustus om 12.30 uur in het centrum van Roosendaal.

Lees ook: Muzikanten leren elkaar kennen via WhatsAppgroep, en organiseren nu een festival