Bergen op Zoom

Ruim 7 ton subsidie voor Delta Agrifood Business

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Delta Agrifood Business, het DAB, krijgt 710.000 euro subsidie uit de pot van Regiodeal. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom bekend gemaakt. In het DAB gaan overheid en onderwijs samenwerken met bedrijven uit de voedselindustrie.

Het DAB moet een belangrijke ontmoetingsplaats worden voor mensen uit de agrarische industrie, de Agrofoodsector. Een ontmoetingsplaats met een opleidingscentrum en een onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit.

Meer samenwerking in voedselindustrie

Wethouder Patrick van der Velden is blij met de subsidie van Regiodeal. “Samen met onze strategische partners zetten we deze middelen in om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de Agrofoodsector te stimuleren en te faciliteren.” De gemeente Bergen op Zoom gaat er aan werken steeds meer Agrofood naar West-Brabant te halen.

De gemeente wil ook meer studenten en jonge professionals interesseren voor studie en werk in de regionale voedselindustrie. Hiervoor zijn er meer studiemogelijkheden nodig op de HBO’s en MBO’s in de regio.

Scholen en bedrijven verhuizen al naar DAB

Volgens de gemeente krijgt het DAB al steeds meer vorm. Onderwijsinstelling CURIO is bezig machines te plaatsen voor het Kunststoffen Applicatie & Training Centrum. Ook verhuist FoodQloud per 1 april naar het DAB. FoodQloud is leverancier van software voor agrobedrijven. Ook zijn er gesprekken met de brancheorganisatie CVAZ en met LambWeston Meijer, een bedrijf dat bevroren aardappelprodukten verkoopt, over het leveren van bedrijfsopleidingen.

Bergen op Zoom wil ook het publiek meer gaan betrekken bij de ontwikkeling van het DAB. Hiervoor wil de gemeente publieksbijeenkomsten houden. Maar vanwege de coronacrisis worden er voorlopig geen bijeenkomsten gepland.