Bergen op Zoom

SABIC geeft 10.000 euro aan voedselbank Goed Ontmoet

Corry Damen van Goed Ontmoet (links) en Anamaria Acevedo van SABIC

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Kunststoffenfabrikant SABIC uit Bergen op Zoom geeft 10.000 euro aan de voedselbank Goed Ontmoet. Goed Ontmoet levert elke week voedselpakketten aan 400 gezinnen in West-Brabant. Ook SABIC-fabrieken op andere plekken in Nederland helpen de voedselbanken in hun regio.

Goed Ontmoet en andere voedselbanken hebben het zwaar door de coronacrisis. In het begin werd er zoveel gehamsterd in de supermarkten dat de voedselbanken minder restanten kregen. Hierdoor moesten ze zelf eten gaan inkopen. Ook zijn er steeds meer gezinnen afhankelijk van de voedselbanken.

“We zien dat het aantal klanten nu begint te stijgen”, zegt voorzitter Corry Damen van Goed Ontmoet. “Landelijk wordt een stijging van twintig procent voorzien.” De 10.000 euro van SABIC komt dus goed uit. “We zijn heel blij met deze gift. Juist in deze ongewisse tijd waarderen wij het bijzonder dat een bedrijf als SABIC ons, en daarmee de duizend monden die wij voeden, op deze manier steunt.”

Rutger Bosch is directeur van SABIC in Bergen op Zoom en hij begrijpt de moeilijke situatie van de voedselbanken. “In december hielden we met onze medewerkers al een Kerstactie voor gezinnen die afhankelijk zijn van Stichting Goed Ontmoet. Nu de coronacrisis de situatie voor hen nog moeilijker maakt, ben ik blij dat SABIC opnieuw kan helpen.’’