Halsteren

‘Samen een goed doel helpen geeft een boost aan groepsgevoel’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Medewerkers van Sabic staken donderdag op verschillende plekken in de regio de handen uit de mouwen. Niet (alleen) in de plasticfabriek in Bergen op Zoom, maar ook voor goede doelen. In Halsteren was dat goede doel gemeenschapsgebouw De Baak.

Onder begeleiding van een schilder is donderdagochtend een klein leger Sabic-personeel in de weer achter de Protestantse kerk aan de Dorpsstraat. Normaalgesproken zitten deze mensen achter een computer op kantoor of een machine in de fabriek. Vandaag zijn hun gereedschappen de kwast en verfroller. Nadat het gebouw ‘s ochtends is geschuurd, worden wanden en kozijnen in rap tempo voorzien van een nieuwe laag verf.

General Electric

Leuk detail is dat het houten gebouw achter de Protestantse kerk in Halsteren destijds aan de gemeenschap is geschonken door General Electric (GE), zoals Sabic vroeger heette. Het wordt voor allerlei activiteiten gebruikt door onder andere koor de Beekzangers, de carnavalsvereniging, Open Kerk, een handwerkgroep en kerkelijke vergaderingen en kan hard een schilderbeurt gebruiken. ,,Wij zijn bijzonder dankbaar dat de SABIC-vrijwilligers ons helpen bij de klus van het schilderen van de Baak. Door hun hulp verkeert het gebouw weer in goede staat en kunnen de verenigingen hier weer fijn gebruik van maken”, aldus voorzitter Bernard Klazema. Volgens de voorzitter zouden meer bedrijven een dergelijke dag moeten organiseren. “Ik denk dat het goed is voor de community en dat samen iets doen een boost geeft aan het groepsgevoel binnen een bedrijf.” Kortom: Goed voor de goede doelen en goed voor het uitvoerende bedrijf.

SABIC Community Day

Naast de werkzaamheden aan gemeenschapsgebouw De Baak in halsteren waren de medewerkers van Sabic ook aan het werk op andere plekken in de regio. Zo trakteerden zij cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers van zorgboerderij De Stoofhoeve in Poortvliet op een high tea en hielpen ze met slopen bij stichting Titurel in Putte. Bovendien namen zij bewoners van VanThuisUit in Steenbergen een dagje mee naar de dierentuin. In het kader van de Europese SABIC Community Day zijn ook op negen andere locaties in Europa mensen aan de slag gegaan voor goede doelen.