Putte

Sammy (17) uit Putte stelt kerstpakketten samen voor de minima

Maarten Elst Maarten Elst

De 17-jarige Sammy Maurits is de afgelopen dagen druk bezig geweest met kerstpakketten inpakken. Met deze pakketten wil Sammy iedereen die het deze tijd wat moeilijker heeft een hart onder de riem steken. Deze week legt ze de hand aan de laatste kerstpakketten.

Door: Maarten Elst

Nog geen week geleden kreeg Sammy zelf een kerstpakket op haar stage wat haar aan het denken heeft gezet. ,,Toen kwam ik op het idee om zelf kerstpakketten te maken voor mensen die het niet zo breed hebben”, vertelt de 17-jarige Sammy terwijl ze naar de laatste pakketten in de kamer kijkt. ,,Het hele huis stond vol met spullen van mensen die die hier zijn komen brengen. Er kwam steeds meer bij waardoor bijna het hele huis vol kwam te staan.”

Van Hoogerheide tot Stabroek

Vanuit de hele regio stroomden de aanmeldingen binnen voor de kerstpakketten van Sammy. Van haar eigen Putte tot Hoogerheide en van Ossendrecht tot het Belgische Stabroek. Naast boodschappen zijn er ook andere donaties binnengekomen. ,,We hebben spelletjes gekregen, maar ook knuffels, geld en zelfs een iPad”, vervolgt Sammy. ,,Met het geld hebben we extra boodschappen gedaan om kerstpakketten te maken.”

Mensen meldden zich via sociale media bij Sammy. Zo snel als de voorwerpen binnen werden gehaald, zo snel zijn ze ook ingepakt weer de deur uit. ,,Het geeft een onbeschrijflijk mooi gevoel om de kerstpakketten af te geven en hun reactie te zien. Daar doe ik het uiteindelijk voor.”