Roosendaal

Dader schietpartij Roosendaal rijdt terug en geeft zichzelf aan

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De dader van een schietpartij woensdagmiddag in Roosendaal is een uur later uit zichzelf terug gekomen. Op de plek van de schietpartij heeft hij zich gemeld bij de politie. De man is meteen geboeid en gearresteerd. Meerdere voorbijgangers waren getuige van de schietpartij op de Dunantstraat in Roosendaal. Waarschijnlijk hadden twee automobilisten ruzie op een parkeerplaats bij de Jumbo. Er is niemand gewond geraakt.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt,” zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage. Hij stond bij de afzetlinten, terwijl zijn collega’s onderzoek deden naar de schietpartij. “Er kwam een man naar me toe, die meldde dat hij de dader was.” Het was ruim een uur na de schietpartij op klaarlichte dag op een drukke plek in Roosendaal.

Kort voor 15.00 uur werden er schoten gelost. De schietpartij was op de kruising van de Dunantstraat met de Van Beethovenlaan en de Boulevard, op een parkeerplaats bij de Jumbo. De politie heeft aanwijzingen dat twee automobilisten ruzie hadden op de parkeerplaats. “Twee hulzen aangetroffen. Niemand gewond. Wel zou er twee voertuigen weg zijn gereden,” meldt de politie eerder op Twitter.

Slachtofferhulp ingeschakeld voor getuige

Volgens ooggetuigen zou een gemeentewerker zo geschrokken zijn van de schoten, dat hij uit zijn auto gestrompeld kwam. Een voorbijganger zou de man ondersteund hebben en in het gras hebben gelegd. “Er hebben zich al meerdere getuigen bij ons gemeld. Voor een van hen is slachtofferhulp ingeschakeld,” aldus de politie.

Agenten zijn nog volop bezig alle sporen veilig te stellen, als tegen 16.00 uur de verdachte zich heel rustig komt melden. “Hij had een vuurwapen bij zich,” vertelt Uijtdehage. “Dat wapen wordt door specialisten veilig gesteld en weggebracht. We hebben papieren zakken om de handen gedaan van de verdachte om kruitsporen te beschermen. We weten nog niets over andere betrokkenen of wat er precies gebeurd is. Maar misschien kan meneer ons daar wel iets over vertellen.”

Volgens Uijtdehage is de kans groot dat de schietpartij ergens op beeld staat. “Er zijn hier veel winkels en er hangen dus veel camera’s,” legt de politiewoordvoerder uit. “Dus we verwachten wel beelden te hebben.” Toch roept de politie ook andere getuigen op zich alsnog te melden. Je kunt bellen met 0900-8844.