Roosendaal

Schoolplein de Vlindertuin gaat op de schop: ‘Nu net een luchtplaats’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Basisschool de Vlindertuin is opnieuw in de prijzen gevallen. Na de gewonnen tekenwedstrijd van Sjors Sportief en Creatief vorige week, ontving de school woensdag een prijs waarmee ze hun kleuterspeelplein kunnen vergroenen. De kleuters maakten samen met hun juffen een filmpje, waarin ze vertelden wat hun plannen voor het vernieuwde plein waren.

In het kader van Roosendaal Natuurstad, reikte de gemeente een tijd geleden kleurplaten uit. Op die kleurplaten konden kinderen ideeën voor hun omgeving kleuren. Aan die kleurplaten zat een wedstrijd verbonden. “En de Vlindertuin sprong er met hun deelname echt uit”, zegt wethouder Koenraad.

“Dit plein ziet er echt een beetje uit als een luchtplaats. In de zomer valt hier niet te spelen.” Een groene omgeving is een stuk prettiger spelen voor de kinderen. “Maar ook voor het klimaat is dit heel belangrijk.”

Modderspeelplaats

De plannen voor het nieuwe plein zijn duidelijk: geen stoeptegels meer, veel gras en veel bomen. “En er komt een modderspeelplaats”, vervolgt de wethouder. “Daar moeten de moeders dan nog wel even aan wennen.”

Om dit te realiseren, heeft de school een cheque gekregen van vijfduizend euro. “De kleuters gaven ook heel duidelijk aan dat ze bloemen en insectenhotels op het nieuwe plein willen”, vult directrice Marieke Verhulst nog aan. “Maar ook takkenhutjes, een grotere zandbak, een moestuin en een blotevoetenpad.”

Plannen

En er is geluisterd naar het wensenlijstje van de kinderen. “We hebben drie bedrijven uitgenodigd die gaan kijken wat ze voor ons kunnen betekenen”, legt de directrice uit. “Het is het plan dat we dit schooljaar gaan beginnen met de aanleg!”

Lees ook: Sjors Sportief en Creatief weer van start in Roosendaal