Putte

Schoonmaakactie oude kerkhof Antwerpsestraat in Putte

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Dorpsplatform Putte heeft zaterdagmorgen een schoonmaakactie gehouden op het oude kerkhof aan de Antwerpsestraat.

Leden van het dorpsplatform werden ondersteund door een groep van bijna twintig vrijwilligers. De paden werden geschoffeld, het onkruid gewied en de struiken geknipt.

Als blijk van waardering bezocht wethouder Jeffrey van Agtmaal de vrijwilligers en hij bracht een doos worstenbroodjes mee. “Dit hebben ze verdiend. Het is ontzettend fijn dat er zoveel inwoners uit Putte betrokken zijn. En de begraafplaats kan een schoonmaakbeurt goed gebruiken” , zegt Van Agtmaal.

Rita van Geel van Dorpsplatform Putte: “Het is de derde keer dat wij deze dag organiseren. En de doelstelling is om het kerkhof weer toonbaar en netjes te maken, zodat mensen niet met ergernis over het kerkhof hoeven te lopen. Het mooiste zou zijn dat er een vast groepje vrijwilligers structureel het kerkhof onderhouden. Maar dat is iets voor de toekomst.”

Een aantal graven op de begraafplaats zijn in zeer slechte staat. Dat is natuurlijk niet mooi en bovendien gevaarlijk en er zijn al grafstenen omgevallen. De gemeente heeft nu bij ieder graf wat slecht onderhouden is een bordje geplaatst waarop staat dat nabestaanden contact met de gemeente moeten opnemen.

“Nabestaanden hebben een half jaar de tijd om te reageren. Ze kunnen dan zelf zorg dragen voor het graf of eventueel de grafsteen verwijderen. Ze kunnen ook de gemeente toestemming geven om dit te doen”, zegt Van Agtmaal. “Als wij na een half jaar niets horen, kan de gemeente zonder juridische problemen de kapotte grafstenen verwijderen.”