Roosendaal

Sinterklaasintocht in Roosendaal gaat tóch door, deels met polsbandjes

Foto © Sint Nicolaas Comité Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Sinterklaasintocht van Roosendaal op 13 november gaat toch door. Twee weken geleden zette het Sint Nicolaas Comité Roosendaal er nog een streep door, omdat het onmogelijk leek te werken met toegangsbewijzen. Maar na overleg met de gemeente is alsnog een oplossing gevonden. Op twee plekken in de stad mag je alleen naar de intocht kijken als je een polsbandje hebt. Langs de route mag je gewoon als vanouds gaan staan zonder toegangsbewijs.

Het was begin september even schrikken voor veel liefhebbers van de Roosendaalse Sinterklaasintocht. Toen moest het Sint Nicolaas Comité Roosendaal besluiten om de intocht dit jaar af te lasten. Het comité wist niet hoe ze het evenement kon houden als er toegangsbewijzen nodig zijn. Maar na overleg met de gemeente blijken er toch oplossingen te zijn voor die coronamaatregel. Tot grote tevredenheid van het comité kan de Sinterklaasintocht hierdoor toch doorgaan. “Zoveel mogelijk als vanouds,” aldus de organisatie.

Polsbandjes op de Zwaaikom en de Markt

Je hebt maar op twee plekken een toegangsbewijs nodig. Als je de intocht wilt bekijken bij de Zwaaikom of op de Markt dan heb je een polsbandje nodig. Die polsbandjes kun je van tevoren aanvragen. Hoe je dat kunt doen, maakt het Sint Nicolaas Comité Roosendaal later nog bekend. Op de verdere route heb je geen polsbandje nodig. Want de gemeente noemt de rest van de intocht een doorstroomevenement. “Sinterklaas ‘stroomt’ door het publiek,” legt de gemeente uit.

De gemeente verwacht dan wel dat mensen vooral op één plaats blijven staan. “We vragen wel iedereen de Sint niet te volgen op de gehele route.” Want anders wordt het lastig de intocht te kunnen benoemen als een doorstroomevenement. “De vergunningen worden hiervoor aangevraagd en het moet binnen de landelijke maatregelen van dat moment passen.”

Een extra mooi feest: het moet top zijn

De voorzitter van het Sint Nicolaas Comité Roosendaal, Arjan den Ouden, is blij dat de intocht toch door kan gaan. “Dit jaar willen we een extra mooi feest geven, het moet top zijn.” Hij is tevreden over de samenwerking met de gemeente. “De burgemeester denkt enthousiast en constructief mee over hoe wij een mooie Sinterklaasintocht mogelijk kunnen maken. Medewerkers binnen de stichting zullen hier zeker blij mee zijn.”

En ook burgemeester Han van Midden is blij dat er een oplossing is gevonden. “De Sinterklaasintocht in Roosendaal is van grote feestelijke waarde voor ouders en hun kinderen. Daarom vonden wij ook dat iedereen dat verdient dit jaar, ook omdat het vorig jaar bijna volledig in het water viel. Vanuit de gemeente willen wij alle ruimte en ondersteuning geven om de intocht zoveel mogelijk als vanouds te laten zijn.”

Hoe de intocht op 13 november er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Welke activiteiten er tijdens het feestje allemaal zijn, maakt het Sint Nicolaas Comité Roosendaal later nog bekend.

Lees ook: Roosendaal zet streep door intocht Sinterklaas: ‘Hopen op alternatief’