Roosendaal

Skaten in parkeergarages

© Pixabay

Paul Joachems Paul Joachems

Sanneke Vermeulen heeft namens de VVD Roosendaal vragen gesteld over de mogelijkheid om een parkeerdek open te stellen voor skaters. In haar brief stelt ze dat tijdens deze coronacrisis het lastig is voor de jeugd om door de maatregelen een hobby of sport uit te oefenen. “Voor jongeren is er weinig te doen en zij zoeken een uitlaatklep. Voor een groep jongeren is skaten een manier om hun energie kwijt te kunnen.”

Door: Paul Joachems

Vermeulen liet zich inspireren door de gemeente Heerenveen. Want vanuit het college van B&W in deze Friese gemeente is een concept ontstaan om daar één parkeerdek open te stellen voor skaters op een vrijdagavond tussen 6 uur en half 9 onder begeleiding van jongerenwerk.

Groot succes

Wethouder Jaap van Veen uit Heerenveen zegt dat het een enorm succes is: “Al drie vrijdagavonden is het animo groot, ruim 60 jongeren onder 18 jaar vinden hun vertier met het skaten op een leeg parkeerdek. Muziek aan, draagbare hindernissen meenemen en skaten maar.”

Jongerenwerk Roosendaal

Vermeulen schrijft in haar brief dat ze kansen ziet voor de stad Roosendaal: “De parkeergarages De Biggelaar en Roselaar staan door de coronacrisis al maanden leeg aangezien horeca en retail helaas hun deuren dicht moeten houden.” Ze vraagt of de raad bereid is om met Jongerenwerk Roosendaal hierover in gesprek te gaan om te onderzoeken hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan dit initiatief. “In hoeverre bent u bereid om met enige spoed een parkeerdek van de Biggelaar of Roselaar (waar ventilatie met buitenlucht is) open te stellen op bepaalde momenten voor skaters?”, zo besluit raadslid Vermeulen.