Bergen op Zoom

Skatepark Bergen op Zoom krijgt geen voorrang

Foto: Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Bergen op Zoom gaat het skatepark aan de Boulevard niet sneller opknappen dan 2021. Dat heeft wethouder Annette Stinenbosch laten weten.

Lijst Linssen had gevraagd of het skatepark al in 2020 opgeknapt kon worden. Maar volgens de wethouder is daar nog geen geld voor. De gemeente blijft wel kijken of ze geld kunnen vrijmaken. Als dat lukt wordt het skatepark meteen opgeknapt. Maar de kans daarop is klein.

Er wordt veel geduld gevraagd van de skaters. De jongelui zijn al jaren in gesprek met ambtenaren over het opknappen van het skatepark. Volgens Lijst Linssen stond de opknapbeurt eindelijk gepland voor begin dit jaar, maar werd het toen toch weer uitgesteld tot 2021. Dat was een fikse domper voor de skaters, aldus Lijst Linssen.

Volgens de politieke partij hebben de skaters al veel gedaan om het skatepark weer in orde te krijgen. “Er zijn door de skaters tekeningen gemaakt en offertes opgevraagd bij diverse opdrachtgevers die de plannen ten uitvoer konden brengen. Dit alles in de vaste overtuiging dat er nu eindelijk wat ging gebeuren met het skatepark, wat gedateerd is en ook niet meer aan de huidige veiligheidseisen voldoet,” aldus Lijst Linssen.

De partij vroeg of burgemeester en wethouders afwisten van de belofte aan de skaters. En of ze het toch niet voor elkaar konden krijgen om de opknapbeurt al in 2020 te doen. Wethouder Annette Stinenbosch heeft nu duidelijk gemaakt dat de skaters daar beter niet op kunnen hopen. De planning voor de opknapbeurt blijft 2021.

Zie ook: Lijst Linssen wil korter uitstel van opknapbeurt skatepark