Bergen op Zoom

Slachtoffer schietpartij Bergen op Zoom alsnog overleden

Er werd flink geschoten. Dat valt onder meer op te maken uit deze doorzeefde auto. (Foto: Christian Traets Fotografie)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdagavond werd Bergen op Zoom opgeschrikt door twee schietpartijen. Aan de Jan Dercksstraat en Wouwsestraatweg zijn flink wat schoten gelost, waarna één slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis moest. Hij heeft het niet gered, meldt de politie.

Er is een TGO (Team Grootschalige Opsporing) van de politie op de zaak gezet. Dat doet onderzoek naar de geweldsincidenten. Uit het betreffende politiebericht valt ook op te maken dat er nog één verdachte vastzit.

Drie aanhoudingen

Dinsdagavond werden in eerste instantie drie mensen aangehouden. Twee van hen in een woning aan de Wouwsestraatweg en later elders nog een 29-jarige Bergenaar. De eerste twee lijken volgens het onderzoek tot nu toe geen betrokkenheid te hebben bij de schietpartijen, zij zijn weer op vrije voeten. De later opgepakte man blijft vooralsnog een verdachte.

Getuigenoproep

Toen de politie dinsdagavond rond half zeven de melding kreeg van de schietpartijen, troffen agenten bij aankomst op straat een ernstig gewonde 55-jarige man aan. De Bergenaar is naar het ziekenhuis gebracht en is daar later aan zijn verwondingen overleden.

Er is dezelfde avond een groot onderzoek gestart op meerdere plaatsen in Bergen op Zoom, in de omgeving van de Wouwsestraat en de Jan Dercksstraat. Daarnaast hoopt de politie dat er getuigen zijn die zich willen melden. Wie enige informatie denkt te hebben, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844. Het is ook mogelijk om een tipformulier in te vullen.

Lees ook: Bewoners Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom willen theehuis weg na schietpartij Lees ook: Schietpartijen aan Wouwse­straat­weg en Jan Dercks­straat in Bergen op Zoom